Ce nu stiai despre masini

Multe lucruri interesante trebuie spuse despre masini. Trebuie spuse cu delicatete in cazul in care esti sensibil si dragastos cu ele. Barbatii se ataseaza de masini foarte rapid, este ceva in gena lor umana care ii face de mici sa le adore. Aceste lucruri pe patru roti ne fascineaza de foarte mici si ne dorim sa avem sportivitate sau eleganta, aceasta preferinta este in functie de noi ca oameni.

Vreau sa va spun ca un autovehicul de clasa medie, este compus din circa 40 000 de diferite componente, ansambluri si subansambluri. Este incredibil cum totul este pus la o lalta si facut atat de bine incat sa nu se descompuna, ci doar sa se uzeze. Trebuie sa mai stii ca pentru prima data in istorie, datat si verificat, primul accident rutier cu un autovehicul este facut in 1891 in America, oraselul Ohio iar numele americanului ce a fost implicat in accident este James William Lambert. El conducea un autovehicul cu un singur cilindru pe benzina. O mare fita pe vremea aceea, sa fac si o mica gluma din vremurile noastre. Cum a fost accidentul? Masina a intrat intr-un copac, insa soferul, James, nu a patit mai nimic decat niste rani usoare. Poate ca nu avea viteza mare, deci! trebuie sa mergem incet cand conditiile meteo sunt nefavorabile si sa ne dam seama ca soseaua nu este a niciunuia dintre noi.

Cea mai rapida masina din lume la ora actuala, este Koenigsegg Agera RS care in anul 2017 a prins in bord 447.19 km/h, ceea ce este enorm. Aceasta masina are un motor de 5000 centimetri cubi, twin-turbocharged v8, motor care dezvolta nu mai putin si nici mai mult decat 1341 cai putere, incredibil. Din cat am cautat recent, masina aceasta de curse are un cost de achizie de aproximativ 7,7 milioane de euro. Cam cat de bogat sa fii pentru a-ti permiti un asemenea lux? O bijuterie pe patru roti care atrage privirea oricarui om si a oricarei blonde frumoase foc sau chiar a unei MILFE in calduri.

Ce mai trebuie sa stii tu, orice masina in viata ei de activitate, in afara de a te duce din punctul a in punctul b, o masina personala si aici nu vorbim de taxiuri sau dube, o masina personala sta parcata 90% din durata ei de viata, interesant nu?

Din cauza vitezei, in toata lumea aceasta mare, mor aproximativ 1,3 milioane de oamenii in fiecare an. Avand in vedere ca polulatia noastra este de circa 7.8 miliarde, asta inseamna destul de mult.

Istoria spune ca prima masina moderna a fost construita in Germania, in anul 1896. Daca nu stiati nazistul Hitler care a provocat al Doilea Razboi Mondial, si-a pus o mare amprenta pe uzina de automobile Volkswagen. Oare sa aiba treaba cu generarea in exces de noxe din zilele noastre? Un alt lucru care este important sa il cunoasteti, este ca unui airbag ii ia undeva la 42 de miliisecunde pentru a se umfla in cazul declansarii unui accident.

Noutatile inovationale din domeniul automobilelor, sunt masinile electrice. Cele mai prietenoase masini ale mediului, acesta va fi viitorul, sunetul tobelor de esapament pe care unii le prefera cat mai tari, vor fi auzite doar in boxele masinilor iar pe strada nimeni nu le va auzi. Din cate am inteles un anuit model Tesla S, este foarte rapid si concureaza cu cei de la ferrari si lamborghini, ceea ace este super tare.